Tanzania

Een ‘klassieke’ safari, per oude legertruck. Primitief, slapen in tenten, niet in luxe lodges. Koken met voedsel dat we de hele reis meesleepten en onderweg op markten konden kopen. Bronwater in flessen was er toen nog niet, we hadden watertanks onder de truck hangen en dat water maakten we drinkbaar met reinigingspillen. Er was te weinig om mee te douchen, alleen je handen wassen voor het eten, en zo kon het gebeuren dat de enige wasbeurt in ruim een week bestond uit het springen in een riviertje. Maar dat is wel heel erg bijzonder, ‘s nachts de leeuwen en hyena’s rond je tent en de meest wilde geluiden om je de halve nacht wakker te houden, inclusief een heel vreemd geluid, van een door mijn vrienden oneerbiedig ‘locomotief’ genoemd. Met het vuur waarop we kookten op de ‘hoogste stand’ voor de rest van de nacht om de dieren op afstand te houden. Het toen nog semi-communistische Tanzania was ongerept en toeristen waren zeldzaam. Benzine duur of niet te krijgen en een biertje slechts verkrijgbaar tegen inlevering van een lege fles. Dat maakte het wel ongerept en puur natuur, we zijn bij nog niet verpeste Masai geweest en hebben zo’n beetje alle bekende wild in grote getale gezien. De hoogtepunten waren natuurlijk de Serengeti en Ngorongoro. Een van de meest indrukwekkende reizen. Zie ‘Reizen’ in de menubalk.

2 thoughts on “Tanzania

Leave a Reply