Portugal (Zuid) op de motor

In negen dagen hebben we 1791 kilometer afgelegd op de BMW F650, Cor op de ST en ik op de GS. Prachtig. Veel gereden en voornamelijk het stuk langs de grens met Spanje door het terrein. Hele einden over zandpaden, graslanden, tegen berghellingen, door rivieren. De gebieden langs de stuwmeren zijn heel mooi. Ook hebben we een stukje Spanje meegepakt, de weg van Cheles naar Olivenza is er een om nooit te vergeten, geen verkeer en alleen maar mooie bochten. In Evora had Cor startproblemen met zijn BMW. Met een Duitser hebben we hem helemaal uit elkaar gehaald en na twee uur startte het kreng weer en wij naar Villa Nova de Milfontes. Hier is het is heel mooi, schitterende rivier en kustlijn. De volgende morgen startte de motor van Cor echt niet meer, maar een in de supermarkt gekochte waslijn bracht uitkomst. Ik heb nog nooit eerder een motor aangesleept en zeker niet met een waslijn, maar het werkte. Direct door naar Lagos (ook een gave weg), naar de motorverhuur. Cor heeft toen een dag voor lul gereden op een niet nader te noemen model. De volgende dag (weer op de BMW) zijn we in de buurt van Lagos een berg, de Monchique, opgegaan. Uitzicht is aardig, maar de afdaling aan de andere kant is een must voor de motorrijder. Alleen maar bochten, bochten en bochten, over mooi asfalt. Maar ineens houdt het op, dan verder over een onverharde weg. Hier ook een iets te overmoedige poging gedaan om een stenige heuvel te beklimmen, Cor liep al vast na tien meter en ik halverwege de berg, bij een hellingshoek van 45 graden. Een ramp, ben nog nooit zo uitgeput geraakt om ergens uit te komen. Maar eenmaal terug in Lagos, helemaal smerig van zweet en stof wachtte hier de beloning, lekker bier en een prachtige herrinnering! Een aanrader zo’n reis.

Leave a Reply