Thailand 2007

Een korte trip in Thailand. De reis bestond uit drie delen: Bangkok, Chiang Mai en Koh Chang. Bangkok was anders, het leven gezien zoals het gaat op z’n Thais en niet zoals je het normaal ziet als toerist. Slapen bij oma in een gewone woonwijk, waar ik de enige “farang” (buitenlander) was. En ook nog een hele lange, dus een bezienswaardigheid. Naar de markt, veel vis, kreeften, krabben etc gekocht, met z’n allen koken (ik was verantwoordelijk voor het pellen van 50 tenen knoflook) en fantastisch gegeten. De gele curry met krab van tante Piak zal ik nooit meer vergeten, zo ontzettend lekker. Daarna een aantal dagen in en rond Chiang Mai, met Nok, nichtje van Sandra en en Oh, een vriendin van Nok. De tweede week zijn we met z’n vieren naar Koh Chang gegaan, een (nog niet te toeristisch) eiland in het zuidoosten. Daar hebben we een heerlijke tijd gehad. Zo relaxed ben ik in jaren niet geweest. In Thailand hebben ze lange ingewikkelde namen, daarom krijgt iedereen een korte bijnaam. Herman was te moeilijk, daarom heet ik daar nu Mon. Een wederom bijzondere reis. Het eten is geweldig, de prijzen zijn laag, de mensen vriendelijk. Hoe de Thai leven -ze hebben het zwaar- was apart om mee te maken. Dit alles heeft veel indruk op me gemaakt.
Zie ook Reizen in de menubalk.

Leave a Reply