Portugal (Noord) op de motor

Een mooie trip op de motor door het noorden van Portugal. We zijn gestart in Porto, een prachtige stad. Cor op de BMW G650 XCountry en ik op R1200 GS. Over een heel mooi route over smalle wegen, bergen en zandpaden. Maar net als in 2004 liet een van de BMW’s ons in de steek en er stond pas een kleine 300 kilometer op de teller. In het plaatsje Miranda zag Cor dat er iets lekte. Ik zei voor de grap: “Dat is water van de airco”, maar het was serieus, er lekte olie. We zijn gauw afgedaald naar Arcos de Valdevez en naar een motorwerkplaats gegaan, maar de monteur was vrij en men kon ons niet helpen. Ik had eerder een leuk plaatsje, Ponte da Barca, gezien en daar namen we een hotel. Hertz gebeld en dezelfde avond bracht men een splinternieuw R1200R. Mooi. De volgende dag zijn we ver naar het noorden gereden en vertoefden in de bergen afwisselend in Portugal en Spanje. Maar wederom liet een BMW ons in de steek, weer die van Cor. Een elektronisch probleem in het slot en we kregen hem niet meer aan de praat. En we stonden boven op een berg, ergens op de grens en we wisten niet waar. Na Harry Meyer (BMW dealer) gebeld te hebben bleek een oplossing niet mogelijk dus duwde ik Cor met mijn motor een eindje omhoog en daalden we af naar een dorp, zonder naam en de weg liep dood. Dus Hertz zou ons hiet kunnen vinden. Dus ik op zoek naar een plek met naambordjes e.d. Na enig zoeken vond ik een grote kruising, dichtbij een stadje. Maar Cor stond nog in het doodlopende dal. Bij een oud vrouwtje hebben we een touw gekregen en ik heb Cor omhoog gesleept (zie ook 2004!). De motor werd opgehaald en Cor ging bij mij achterop naar Ponte da Barca. Hertz had geen motoren meer dus wij moesten wachten op reparatie. Een vervangende auto wilden we niet. Weer bijgeboekt in het hotel en gelukkig was het een leuk plaatsje met goed eten en leuke barretjes. We waren inmiddels al aardig bekend geworden in het stadje door een paar dagen rond te hangen, onze motoren en het af- en aanrijden van een vrachtwagen met een motor erop. We hebben ons daar prima vermaakt. Helaas door deze pechgevallen hebben we een stuk van onze route moeten missen. De laatste dag hebben we dank zij de kaart en een zelf gemonteerde sigarette-aansteker en de routeplanner op mijn Blackberry nog een heel mooie route over honderden kilometers gereden. De laatste twee dagen hebben we doorgebracht in en rond Porto. Heerlijke Sardientjes in een (local) tentje aan de kust, Porto proeven in Porto etc. etc. Al met al een prachtig gebied, heel goedkoop slapen, eten en drinken en mooi weer!

Leave a Reply